måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska få tågen att gå i tid

Publicerad: 8 juni 2015, 04:22

Lena Erixon fortsätter som generaldirektör. Hon byter bara stol. Från Försvarets materielverk, FMV, till Trafikverket.

Ämnen i artikeln:

Trafikverket

Det här artikeln publicerades i omvärldsbrevet Miljöaktuellt Idag den 5 juni.

Den 1 september börjar hon som GD på Trafikverket. Det framkom på en presskonferens i dag på morgonen när regeringen offentliggjorde nyheten.

– Jag är väldigt glad att regeringen utsett Lena Erixon till generaldirektör för Trafikverket. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Lena Erixon är en person med stor drivkraft och har ett genuint intresse för infrastrukturfrågor, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Lena Erixon har tidigare ett förflutet på hög nivå på både Trafikverket och Vägverket. I rollen som generaldirektör för Trafikverket har hon pressen på sig att se till att tågen går i tid och att underhållet av järnvägen inte haltar, där finns en hel del jobb att göra, konstaterar Anna Johansson.

– Trafikverket har startat resan, men har en bra bit kvar, säger Anna Johansson.

Se videon från presskonferensen.

Sveriges Byggindustrier välkomnar Lena Erixon och menar att hon har "goda förutsättningar att ta sig an de utmaningar som Sverige och Trafikverket står inför".

– Vi har stort behov av infrastruktursatsningar för svensk industri och bostadsbyggande samt ett fungerande underhåll av befintliga system. Att få detta att genomföras på ett effektivt sätt är en förutsättning för ett hållbart Sverige, säger Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev