torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska leda Agenda 2030-delegationen

Publicerad: 6 april 2018, 08:26

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Efter att Parul Sharma i höstas lämnade ordförandeposten i Agenda 2030-delegation har regeringen nu utsett en efterträdare.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Det blir Formas generaldirektör Ingrid Petersson som framöver ska leda genomförandet av Agenda 2030 i Sverige. Parul Sharma lämnade ordförandeskapet när regeringen i höstas öppnade upp för att näringslivsrepresentanter ska kunna ta plats i delegationen.
– Det är bra med erfarenheter från kommersiell verksamhet. Men det gäller att vi i delegationen inte driver egna intressen. Om det uppstår sådana tendenser måste det upp på bordet och diskuteras. Men det gäller även oss som exempelvis kommer från forskningen, säger Ingrid Petersson till Aktuell Hållbarhet.

Regeringen väntas nu inom kort presentera nya delegater i Agenda 2030-delegationen, som enligt Ingrid Petersson kan komma att utgöras av ungefär tolv personer.
– Eftersom delegationen växer kommer det bli förändring i hur vi ska arbeta. Men i stort handlar det om att engagera hela samhället, det får vi sätta oss ner och diskutera hur vi ska göra.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev