Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska sköta kommunikationen på SEI

Publicerad: 14 september 2010, 07:23

COP 16 i Cancún, stormöte om klimat och utveckling i Afrika och ett eget stort symposium om global hållbarhet. Det är ingen brist på utmaningar för Stockholm Environment Institutes nya kommunikationschef.


Det är Emma Lindberg som är ny vikarierande kommunikationschef på SEI under Robert Watt´s föräldraledighet. Som kommunikationschef leder Emma kommunikationsarbetet i de sex länder där SEI är verksammat. Emma Lindberg har en gedigen miljöbakgrund och kommer närmast från Naturskyddsföreningen där hon arbetat som projektledare för föreningens större klimatprojekt. Före Naturskyddsföreningen har Emma Lindberg hunnit arbeta som politisk sakkunnig för Anders Wijkman i EU-parlamentet och som miljöchef på IT-jätten Hewlett Packard i Sverige.
– Jag brukar säga att jag är samhällsvetare med miljöinriktning när folk frågar vad jag har för bakgrund, säger Emma Lindberg.

Vilka är dina stora utmaningar på SEI?

– Mina närmsta utmaningar just nu är de stora processerna som kommer upp framöver – klimatkonferensen i Cancún till exempel. Där arbetar vi just nu med att bestämma vilken forskning som ska lyftas fram. I oktober är det också ett viktigt möte i Afrika om klimat och utveckling där SEI kommer att samarbeta med UNEP. Slutligen arbetar vi med ett stort eget symposium om global hållbarhet dit vi kommer att bjuda in nobelpristagare i olika discipliner och ett stort antal beslutsfattare.

Du verkar ha fullt upp. Hur känns det nya jobbet då?
– Det känns som en stor förmån och lyx att få arbeta på ett ställe där man tar fram forskning i världsklass och där man hela tiden befinner sig i skärningspunkten mellan vetenskap och beslutsfattande. Det är väldigt kul, kort och gott.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.