tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska styra ICAs miljö- och CSR-arbete

Publicerad: 2 mars 2010, 08:13

För ICA är arbetet med miljö- och socialt ansvar avgörande för företagets framgångar. Nu ökar man sitt fokus med en ny chef för miljö och socialt ansvar.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Det är Maria Smith som blir ny chef för miljö och socialt ansvar på ICA
Maria Smith kommer från Piteå och är utbildad civilingenjör i kemiteknik. På ICA har hon arbetat med miljöfrågor sedan 2007, bland annat har hon ansvarat för specialsortimentet och med kemteknisiak produkter. Hon har också erfarenhet från arbete med ICAs hållbarhetsredovisning och hållbarhetsrelaterade nyckeltal.
– Det känns jätteroligt och jag ser mycket fram emot utmaningen att få fortsätta att driva och utveckla ICAs arbete inom miljö och socialt ansvar, säger hon.

Nu blir Maria Smith chef över ICAs avdelning Miljö och socialt ansvar. Här kommer hon att driva arbetet med miljömärkningar. Hon kommer också arbeta med koncernövergripande frågor som att ta fram koncernens hållbarhetsredovisning om arbeta fram policys och riktlinjer.
– Om jag blickar framåt så ser jag ett fortsatt aktivt arbete med klimatarbetet så att ICA uppnår sitt klimatmål år 2020. Avdelningen kommer även fokusera på frågor om socialt ansvar och arbetsrätt hos leverantörerna.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev