Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon ska utveckla hållbarheten i ”evighetsförvaltaren”

Publicerad: 1 april 2019, 09:46

Pernilla Enkler blir ny hållbarhetschef på SKB.

Foto: Foto (t v): Karin Alfredsson

Stockholms Kooperativa Bostadsförening tar nu ett större grepp om hållbarhetsarbetet och anställer en hållbarhetschef.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Den nyinrättade tjänsten tillträds i dagarna av Pernilla Enkler. Hon har lång erfarenhet av att utveckla, förankra och förvalta hållbarhetsarbete i stora företag. Närmast kommer hon från en anställning som chef för hållbarhet på Trivselhus.

”Det som lockade mig med tjänsten var framförallt den starka förankringen inom hållbarhet och det långsiktiga ansvaret som SKB tar som evighetsförvaltare. Jag ser fram emot att utveckla och driva hållbarhetsfrågan framåt tillsammans med SKB”, säger Pernilla Enkler i en kommentar.

SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 89 000 medlemmar. Enligt SKB har hållbarhet varit en naturlig del sedan föreningen grundades år 1916. Men under förra året gjordes ett omfattande analysarbete och utifrån det togs en ny hållbarhetsstrategi fram. Utifrån analysarbetet har bolaget bestämt sig för att jobba särskilt med vissa frågor. SKB har också kartlagt företagets klimatavtryck, ställt skarpa krav på energibesparing och satt ett mål om att bli helt fossilfria till 2030. Hållbarhetsstrategin är helt integrerad i affärsplanen. Nu förstärks alltså arbetet med den nya tjänsten som hållbarhetschef.

”I vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter en sund ekonomi, att ta ett grönt ansvar och vara en aktiv samhällsbyggare. Den kooperativa hyresrätten är en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten. Eftersom vi förvaltar våra fastigheter för evigt tänker vi också långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv”, säger Eva Nordström, vd på SKB, i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev