Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon tar över som ordförande för Fjärde AP-fonden

Publicerad: 2 maj 2016, 06:27

Sarah McPhee tar över efter Monica Caneman som styrelseordförande. Hon menar att en god värdetillväxt för placeringar förutsätter strategiskt arbete kring klimatförändringar.


Den nya ordföranden Sarah McPhee kommer senast från en tjänst som vd på SPP och var dessförinnan vice vd och kapitalförvaltningschef på AMF. Hon har över 30 års erfarenhet från finansbranschen och arbetade på Fjärde AP-fonden som chef för affärs- och riskkontroll mellan 2001 till 2004.

–  Jag är mycket glad och hedrad över uppdraget att få vara styrelseordförande för Fjärde AP-fonden. AP4 har haft mycket god avkastning under många år och arbetar strategiskt i placeringarna med att möta globala utmaningar som klimatförändringar. Enligt mitt förmenande är det en förutsättning för att upprätthålla en god värdetillväxt i kapitalförvaltning, säger Sarah McPhee i ett uttalande.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.