Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hon tar ut segern i förskott

Publicerad: 21 november 2013, 12:01

Matilda Ernkrans, ordförande i Riksdagens Miljö- och jordbruksutskott, ger sin version av vad som kommer att känneteckna miljöåret 2014.


1 Vilken blir den viktigaste miljöhändelsen 2014?

Att en ny S-ledd regeringen med en mer framtidsinriktad miljö- och klimatpolitik tillträder.

2 Vilken blir den största miljöutmaningen för Sverige under 2014?

Flera men jag väljer en som är mycket konkret. Hur ska Sverige klara de åtaganden vi har i Helcom för att minska övergödningen av Östersjön när regeringen nu tar bort stöd till fånggrödor och kantzoner?

3 Välj en konkret sak du vill ska hända på området under 2014

Att världens länder enas om hur ett nytt globalt klimatavtal ska se ut med högre ambitioner både för utsläppsminskningar och finansiering.

4 Vad är din personliga målsättning för miljöåret 2014?

Att bidra till att bygga förtroende för en socialdemokrati med en progressiv och aktiv klimat- och miljöpolitik som bärare av jobb och välfärd i Sverige och världen. Det i kontrast till nuvarande regering som gjort att Sverige tappat i miljöanseende nationellt och internationellt, hur Sverige gått från att vara en respekterad ledare till sorglig eftersläntare, inte minst med den nuvarande regeringens siffertrixande med klimatpolitiken.

I nästa nummer av Miljöaktuellt (2013:10) ger fler miljömäktiga personer sin version av miljöåret 2014.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.