fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hopp om vindkraftssatsning i Trollhättan

Publicerad: 15 januari 2010, 10:59

Ett av världens största företag, General Electric, förhandlar med regeringen om tillverkning av vindkraftverk i Sverige. Trollhättan uppges ligga bra till för etableringen.

Ämnen i artikeln:

MotorSaabPolitikVindenergiVindkraft

GE befinner sig i långt framskridna förhandlingar med den svenska regeringen om statligt stöd för en etablering av företagsjätten i Sverige. Det rör sig i ett första skede dels om tillverkning av vindkraftverk med 250 anställda, dels ett teknik- och forskningscenter, uppger Ttela som också skriver att Trollhättan är en het kandidat för etableringen.,

Bakgrunden ska vara att GE kontaktat Investment in Sweden, ISA, för hjälp med satsningen.
– Vi har tittat på förutsättningar i hela Sverige, men koncentrerat oss på Västsverige, säger Lennart Witsell, ISA:s representant i GE-affären, till Ttela, och bekräftar samtidigt att ett beslut kan vara fattat inom några dagar.

Att Trollhättan finns med i diskussionen bekräftas av regionrådet Kent Johansson.
– Det handlar om flera olika delar och olika platser och Trollhättan är absolut en av dessa, säger Johansson, som tillsammans med landshövding Lars Bäckström utgör regeringens samordningsgrupp för fordonsindustrin i Västsverige.

På Näringsdepartementet är man tämligen förtegen om den eventuella etableringen.
– Regeringen för diskussioner och har kontakter med många olika intressenter som vill etablera sig i Västsverige, inte minst inom energiområdet, säger Frank Nilsson, Maud Olofssons pressekreterare, till Ttela.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev