Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

HP och Cisco i otippat samarbete

Publicerad: 19 Oktober 2011, 07:31

Helvetet har inte ens frusit till is. Ändå har de numera bittra konkurrenterna HP och Cisco lyckas utveckla en växel tillsammans.


Cisco och HP har utvecklat en växel avsedd för HPs bladserversystem, som lämpligt nog heter just Bladesystem. Det meddelar de båda kombattanterna, som annars är inbegripna i en hård strid om utrustning för datacenteren.

Bladväxeln, Cisco Nexus B22 Fabric Extender for HP, ska låta kunder som använder sig av både Ciscos Nexus-växlar och HPs Bladesystem att integrera de båda systemen. Mer specifikt är det Nexus 5000- och Nexus 7000-växlarna.

Samarbetet får en och annan att höja på ögonbrynen. Sedan Cisco blev en datacenterleverantör och HP blev en nätverksleverantör, i och med köpet av 3Com, har de båda företagen sin udd riktad mot varandra. I synnerhet kanske HPs agerande förvånar eftersom företaget är en stor nätverksleverantör på bladsidan.

– Jag trodde de skulle gå till vem som helst utom Cisco. Det kan vara en indikation på produktens kvalitet. Jag tror inte att HP Networking har de här funktionerna så servergruppen gör vad de måste göra, säger Zeus Kerravala, analytiker på ZK Research, till IDG News.

Både HP och Cisco är tydliga i sin kommunikation om varför det här sker. ”De flesta kunder uppmuntrar till konkurens mellan leverantörer. Men ibland fungerar de också som katalysatorer för att få leverantörer att slå sig ihop, samarbeta och leverera gemensamma lösningar som levererar värde”, skriver Cisco på en företagsblogg.

Bladesystemkunder vänder sig till HP för lösningar som lätt kan integreras i befintliga miljöer. Den här lösningen tillåter standardb

aserade samarbeten för företag som väljer HP Bladesystem C-class-infrasturktur, säger HPs vice marknadschef Jim Ganthier till IDG News.

Cisco Fabric Extender for HP Bladesystem (bilden) finns tillgängligt från HP nu och kostar från motsvarande omkring 70 000 kronor.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.