Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Huawei i trubbel?

Publicerad: 18 December 2008, 08:57

Har Ericsson-konkurrenten problem? Rykten sprids och nu ska en miljardemission ha genomförts.


Huawei har problem med likviditeten. Kunder i Asien blir allt senare med betalningarna och tidigare order och kontrakt hävs. Det är rykten som just nu omgärdar Huawei, skriver Affärsvärlden som citerar China Business News.

Det privatägda företaget ska ha genomfört en emission på cirka 7 miljarder kronor. Det motsvarar omkring en tredjedel av bolagets bokförda kassa 2007, skriver Affärsvärlden. Huawei-personal som velat tecknat optioner men saknat medel ska ha fått lån till låg ränta av en kinesisk bank.

Huawei drabbades av ett bakslag under hösten när företaget försökte knoppa och sälja mobiltelefonverksamheten. Intresset var lågt och det blev ingen affär.

Andra påstådda problem för Huawei gäller omförhandling av lån. Att sätta om ett befintligt lån på 7 miljarder kronor gick bra medan det blev stopp när företaget ville utöka lånen med lika mycket.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.