Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hur kan företag rädda Östersjön?

Publicerad: 21 juli 2005, 12:04

Hur kan företag, forskare och miljörörelse rädda Östersjön? Den 16 augusti arrangerar Världsnaturfonden WWF ett seminarium som ska ge svar på den frågan.


Larmrapporterna kring Östersjön väcker både oro och förvirring. Vad händer egentligen med Östersjön? Vikar växer igen, fiskrommen överlever inte och marken läcker näringsämnen. Problemen med övergödningen hopar sig. I debatten finns många skiftande förslag till lösningar, men hur vet vi vad som är rätt?

Det är för att öka kunskapen och engagemanget kring problemet med övergödning som Världsnaturfonden bjuder in till Östersjöseminariet.
– Två av Sveriges ledande forskargrupper inom övergödning kommer att beskriva situationen i Östersjön samt presentera sina respektive förslag till lösningar. Dessa lösningar kommer sedan att debatteras mellan grupperna, övriga talare och publik. Målet är att enas kring insatser eller initiativ som är avgörande för att vända den negativa
miljöpåverkan av Östersjön, säger Marie von Zeipel, pressekreterare på Världsnaturfonden.

Seminariet sker i samband med Östersjöfestivalen – en internationell klassisk musikfestival med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Valery Gergiev, Manfred Honeck och Neeme Järvi. Esa-Pekka Salonen intervjuas i nästa nummer av Dagens Miljö.

Läs mer om programmet för Östersjöseminariet här.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev