Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hur kan skogsindustrin bidra till att Sverige blir en världsledande bioekonomi?

Publicerad: 5 juli 2016, 15:57

Your browser does not support iframes. 14.00-14.45 Hur kan skogsindustrin bidra till att Sverige blir en världsledande bioekonomi? Skogsindustrin utgör kärnan i den biobaserade ekonomin och spelar en viktig roll för grön omställning och tillväxt i…


14.00-14.45 Hur kan skogsindustrin bidra till att Sverige blir en världsledande bioekonomi?
Skogsindustrin utgör kärnan i den biobaserade ekonomin och spelar en viktig roll för grön omställning och tillväxt i Sverige. Hur kan vi utnyttja skogen som resurs på ett ännu mer optimalt sätt? Hur kan vi skala upp nya innovationer från skogen så vi får ut dem på marknaden i en snabbare takt? Samhällsutvecklingen i Sverige är på väg att bli betydligt mer biobaserad och hållbar. Inom skogsindustrin är vi nu är beredda att ta ytterligare kliv och i en snabbare takt gå vidare till en ”Bioekonomi 2.0.”. Politiker behöver underlätta för industriföretag så de får rätt förutsättningar för att fortsätta utveckla sin verksamhet.

Moderator:
Weje Sandén, Halvarsson & Halvarsson

Panel:
Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso, Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister
Mårten Hellberg, vd, Organoclick
Rebecka Le Moine, medlem, Push Sverige

Arrangör: Stora Enso

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.