Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hur kan smart teknik bidra till ett hållbart boende?

Publicerad: 7 juli 2016, 13:04

Your browser does not support iframes. Hur kan smart teknik bidra till ett hållbart boende? Utvecklingsbehovet i miljonprogrammet är stort och branschen behöver utveckla ett nytänkande. Vilka nya vägar och metoder finns som är både…


Hur kan smart teknik bidra till ett hållbart boende?
Utvecklingsbehovet i miljonprogrammet är stort och branschen behöver utveckla ett nytänkande. Vilka nya vägar och metoder finns som är både hållbara och efterfrågas av morgondagens hyresgäster? Case från Biskopsgården i Göteborg, där Willhem har utvecklat ett ”tänkande hus” i en fastighet byggd 1956. Projektet visar hur smart teknik och energilösningar kan lyftas in i ett äldre hus och skapa förutsättningar för ett modernt IT-liv och ett hållbart boende med miljömässiga, sociala och ekonomiska värden. Det tänkande huset har nyligen vunnit pris för sitt helhetstänkande och för det sätt som hyresgästerna har involverats i processen. Willhem delar med sig av lärdomar och lyfter upp hållbarhetsaspekter som kan inspirera fler att se på utmaningarna med befintlig bebyggelse, inklusive miljonprogrammen, på ett nytt sätt och utifrån kundens behov.
Moderator:
Bill Romanus, seniorkonsult, Ekosofia AB

Talare:
Sofia Rangmar, projektledare digitalisering, Willhem
Ingela Oscarsson, energistrateg, Willhem
Renjbar Shafik, hyresgäst i det tänkande huset
Peter Majanen, vd, Quattroporte Konsult AB
Arrangör: Willhem

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.