Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hustillverkare skövlade strandskyddad skog – hävdade muntligt avtal med kommunen

Publicerad: 4 maj 2012, 06:45

Hustillverkaren Trivslhus avverkade stranskyddad skog vid Klarälven i Karlstad, trots protester från boende i området.


Det är SVT Värmlandsnytt som berättar hur hustillverkaren Trivselhus skövlat skyddad skog – bland annat strandskyddad skog vid Klarälven. De boende har länge protesterat mot Trivselhus planer på att bygga bostadsområde med 90 villor på marken. Delar av skogen har också varit skyddad av strandskydd.

Ändå valde företaget att avverka – och hänvisade till ett muntligt avtal med kommunen som gjorde gällande att man skulle slippa strandskyddsdispens för avverkningen. Kommunen däremot säger sig inte känna till några muntliga överenskommelser.
– Jag kan inte kommentera det, men vi får titta på det på ett formellt sätt. Jag känner inte igen det, säger stadsbyggnadsdirektören Klas Jansson till Värmlandsnytt.

De boende i området uppger till Värmlandsnytt att de är besvikna – inte minst på kommunen. Många misstänker också att kommunent inte varit så ovetande om avverkningen som de nu gör gällande.
– Att Trivselhus vill göra vinst det kan jag förstå, men att kommunen inte står på den vanliga människans sida, utan bara har vinstintresse, det är väldigt sorgligt, säger närboende Anna Nilsson till Värmlandsnytt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.