Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

IBM vill köpa Sun

Publicerad: 18 Mars 2009, 09:22

IBM för diskussioner om att köpa Sun Microsystems, enligt källor till Wall Street Journal.


En affär skulle stärka IBMs ställning inom internet, mjukvara, finans- och telekommarknaden, skriver Wall Street Journal.

De båda företagen har många gemensamma nämnare, då de gör system för företag som inte är bereoende av Microsofts programvara. Deras produkter är också mindre beroende av Intels processorer och båda företagen är också anhängare av öppen källkod.

Sun är just nu på gång att lansera sin molntjänst, en utmanare till både Amazon och Microsoft.

– Det är ju otroligt bra timing av IBM att läcka ett sådant rykte precis när vi ska lansera vårt moln. Men jag har inga kommentarer om uppköpsrykten, säger Stefan Alariksson, svensk vd på Sun, till Computer Sweden.

Wall Street Journal skriver att en affär kan vara det största förvärvet i företagets historia och att det skulle stärka IBM i kampen mot värsta rivalen HP.

Om en affär skulle gå igenom, vilket skulle kunna hända så snabbt som den här veckan, skulle IBM få betala upp till 6,5 miljarder dollar i kontanter, enligt Wall Street Journal.

Det skulle dock innebära att företaget går ifrån den strategi de har haft den senaste tiden, då IBM gått ifrån hårdvara och i stället, när de köpt företag, satsat på framför allt mjukvara men också tjänster. Beslutstödsleverantören Cognos har varit ett av de största uppköpen.

Varken IBM eller Sun ger några kommenterar till tidningen.

Den här artikeln är även publicerad på Computer Swedens webbplats.

Mattias Malmqvist

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.