Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ica: Klimatmål redan uppfyllt

Publicerad: 11 februari 2015, 08:12

– Glädjande att vi uppnår vårt ambitiösa klimatmål i förtid, säger Per Strömberg, vd för Ica-gruppen.


Den här  artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 11 februari.

Ica-gruppen satte som mål 2006 att minska koldioxidutsläppen med 30 procent till 2020. Men redan under 2014 har de direkta utsläppen av växthusgaser sjunkit med 31 procent, enligt ett pressmeddelande.

– Det är väldigt glädjande att vi uppnår vårt ambitiösa klimatmål i förtid. Det är ett fint kvitto på att vårt gemensamma arbete ger resultat. Nu kommer en ny långsiktig klimatambition arbetas fram, säger Per Strömberg, vd för Ica-gruppen.

Han konstaterar att de minskade utsläppen har nåtts bland annat genom energibesparingsåtgärder, övergång till förnybar el i butiker och lager samt minskade utsläpp vid transporter och tjänstresor.

I Sverige har logistikverksamheten ökat andelen godstransporter med bilar som använder alternativa bränslen. Även insatser på lagren som effektivare styrning och reglering av belysningen och en övergång till användning av led-belysning har gett bra resultat, framgår det.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.