Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Icas och Coops ekoförsäljning ökar kraftigt

Publicerad: 27 januari 2015, 10:11

Mycket tyder på att det kommer gå fortsatt uppåt under 2015.


Ämnen i artikeln:

CoopMiljöaktuellt

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 27 januari.

Nya rekord sattes under 2014 sett till försäljningen av ekologiska livsmedel. Ica och Coop såg en ökning med 55 respektive 40 procent jämfört med året innan. Och mycket tyder på att försäljningen kommer fortsätta öka.

– Det är jätteroligt och glädjande. Vi har satsat mycket under året som har gått och våra planer fortsätter. Under 2015 kommer vi lansera fler spännande produkter som vi tror kommer mottas väldigt fint av kund, säger Maria Smith, miljöchef på Ica, till Miljöaktuellt.

Bland storsäljarna på Ica återfinns bland annat bananer, mellanmjölk och bryggkaffe. För Coop, som listar toppkategorier sett till försäljningsandel, handlar det om bland annat barnmat, ägg samt frukt och bär.

För Coop, som är störst i branschen på ekologiskt, slutade den ekologiska försäljningsandelen under 2014 på 7,7 procent. Ica kommer gå ut med sin försäljningsandelssiffra efter bokslutskommunikén i mitten av februari.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

CoopMiljöaktuellt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.