Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ideella organisationer ska vägleda Banco vid etiska placeringar

Publicerad: 22 December 2005, 06:41

Charlotte Petri Gornitzka från Rädda Barnen, Ursula Tengelin från Cancerfonden och Christer Zettergren från Röda Korset är invalda i Banco Fonders etikråd för ideella fonder. – De arbetar med ansvarsfulla gärningar och vi vet att de med sin erfarenhet och kunskap kommer att tillföra mycket i vårt arbete för att påverka företagen i våra fonder, säger Tonika Hirdman, vd Banco Fonder.


Vid det senaste sammanträdet för etikrådet för ideella fonder i Banco Fonder valdes sex nya ledamöter. Flera av de invalda kommer direkt från ideella organisationer.

Etikrådet har bland annat till uppgift att ge råd om inriktningen för Banco Fonders etiska placeringar.
– Vi ä mycket glada över att samtliga tillfrågade tackat ja till att delta i rådet, säger vd Tonika Hirdman.

Ursula Tengelin, generalsekreterare på Cancerfonden, ser redan nya möjligheter.
– Det känns både spännande och viktigt att få delta i Banco Fonders etikråd, och jag hoppas att jag med min erfarenhet från näringslivet och Cancerfonden kan bidra i arbetet med att utveckla det ideella sparandet. Dessutom är det glädjande att vi kan erbjuda människor ytterligare en möjlighet att stödja svensk cancerforskning, säger hon.

Till Banco Fonders etikråd valdes även Jan Martin från Civilingenjörsförbundet, Bo Forsberg från Diakonia och Tore Stenholm från Moderna Museets Vänner.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.