Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ikea anställer syriska flyktingar

Publicerad: 2 februari 2017, 14:29

Ikea anställer 200 syriska flyktingar som är tillfälligt bosatta i Jordanien. Flyktingarna kommer att tillverka mattor och textilier som kommer att säljas i möbeljättens varuhus.


Ikea anställer 200 syriska flyktingar som är tillfälligt bosatta i Jordanien. Flyktingarna, huvudsakligen syriska kvinnor, kommer att tillverka mattor och textilier som kommer att säljas i möbeljättens varuhus i flera länder i Mellanöstern.
– Situationen i Syrien är en stor tragedi i vår tid. Jordanien har tagit ett stort ansvar och vi bestämde oss för titta närmare på hur vi kan bidra, sa Jesper Brodin, Ikeas vd i en intervju med CNN.

Jordanien har tagit emot mer än 650 000 syrianska flyktingar och förra året beslutade landets regering att dela ut 200 000 arbetstillstånd till flyktingarna. Ikeas satsning i Jordanien ligger inom programmet Ikea Social Entrepreneurs Initiative.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.