Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ikea bäst i världen på att använda hållbar bomull

Publicerad: 2 Oktober 2017, 07:47

I en ny rapport granskas 75 av de största företagen som använder bomull i sin produktion.


Bakom rapporten Sustainable Cotton Ranking 2017 står WWF, Solidaridad och Pesticide Action Network. Organisationerna har granskat de största företagen som använder bomull i sin produktion utifrån tre olika aspekter: policy, ursprung och användning och spårbarhet. Högst upp i rankingen hamnade Ikea. På andra plats kom C&A och trea blev H&M. Sportmärkena Adidas och Nike hamnade på fjärde, respektive femte plats. Längst ner i rankingen hamnar Giorgio Armani, Footlocker och Walmart.

Totalt sett kommer cirka 15 procent av den bomull som produceras i världen från hållbara odlingar. Det är en ökning med 2 procent sedan 2016 men fortfarande är intresset bland företag och konsumenter lågt. Bristande efterfrågan gör att endast en femtedel av den hållbara bomullen marknadsförs som hållbar. Och bara 11 procent av företagen i rapporten som satt tidsbestämda mål för när man ska nå 100 procent hållbar bomull.

Ladda ner rapporten här

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.