onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ikea satsar på 100% förnybart

Publicerad: 20 september 2018, 11:19

Ikea kommer i veckan att gå med i organisationen 100% förnybart, som samlar aktörer som vill driva på en omställning av det svenska energisystemet. En av Ikeas ambitioner är att producera mer förnybar energi än vad hela den globala koncernen förbrukar.


Ikea uppger att koncernen redan i dag producerar mer förnybar energi än vad Ikeas nordiska verksamhet använder. Det nya målet är nu att senast år 2020 producera lika mycket förnybar energi som den egna verksamheten förbrukar på global nivå. Hittills har Ikea investerat mer än 1,7 miljarder euroi förnybar energi.
”Omställningen till ett förnybart och hållbart energisystem är nödvändig för att klara den stora klimatutmaningen. Vi delar 100% förnybarts vision om ett förnybart Sverige och vill vara med i ett sammanhang där näringsliv och miljöorganisationer samarbetar för att påverka vägen dit. Därför väljer vi att ta steget in som medlem”, säger Sara Paulsson, ansvarig för samhällsrelationer på Ikea Sverige, i en kommentar.

100% förnybart skriver att näringslivets engagemang är avgörande för den nödvändiga energiomställningen, i synnerhet när de politiska besluten inte kommer i takt som organisationen anser är nödvändig.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev