Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Illegal jakt dödar miljontals fåglar

Publicerad: 25 augusti 2015, 10:28

Ny studie från Bird Life International.


25 miljoner fåglar jagas illegalt i länderna runt Medelhavet varje år, visar en studie från Bird Life international. Fåglarna skjuts, fångas i nät och fastnar på limstickor.

Situationen är allra värst i Egypten, följt av Italien, där 5,6 miljoner fåglar dödas varje år. Men på listan finns också Grekland, Frankrike, Kroatien och Albanien.
 
Om man tittar på olika arter
så stryker uppskattningsvis 2,9 miljoner bofinkar med, 1,8 miljoner svarthättor, 1,6 miljoner vaktlar och 1,2 miljoner taltrastar.

Tidigare studier visar att vart femte fågelart i Europa hotas av utrotning. EU-kommissionen har nyligen tillsatt en utredning för att studera förbättringar av det gemensamma art- och habitatdirektivet.

Många menar dock att åtgärden snarare är ett första steg för att montera ned lagstiftningen på området. Kommissionens samråd som öppnade i april i år har orsakat rekordstora protester med över 550 000 registrerade synpunkter.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.