Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ilska på Sony Ericsson efter uppsägningar

Publicerad: 10 December 2008, 09:25

500 anställda på Sony Ericsson får besked om uppsägning i dag, enligt uppgifter. Den 1 januari är det slut.


Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Sony Ericsson varslade 550 anställda i Kista, 230 i Lund och 90 personer i Hässleholm. Efter att de fackliga förhandlingarna slutförts kommer 500 personer att få besked om att de är uppsagda från 1 januari, skriver E24.

– Men jämfört med det varsel vi lade i oktober är det färre personer som sägs upp. Det handlar om totalt knappt 500 personer, säger Gustaf Brusewitz, informationsansvarig för Sony Ericsson i Norden och Baltikum, till E24.

I Kista råder stor bitterhet mot hur saker har skötts. En mellanchef på Sony Ericsson berättar för E24 om ilskan över en strategiändring som innebär att det mesta av utvecklingsarbetet i Kista nu läggs ned. Samtidigt bemödade sig ledningen med vd Dick Komiyama i spetesen inte ens med att komma till Kista och förklara förändringen.

Lojaliteten mot företaget uppges ha försvunnit i samband med varslet och sedan dess har motivationen varit lika med noll.

– De flesta här har gått igenom den klassiska kriscykeln, först blev man chockad, sedan förbannad, sedan började man tänka på sig själv och söka annat jobb, säger mellanchefen till E24.

De stora förändringarna får konsekvenser för många.

– Man har ändrat strategi vilket har fått dramatiska konsekvenser. Först skulle vi få ut så många telefoner som möjligt på marknaden för att ta marknadsandelar, sedan bytte vi vd och nu ska vi bara göra så många modeller som vi har råd att marknadsföra. Men många av de som kom in i våras hade vi lockat över från bra jobb och då tycker jag att de bör få en förklaring eller en ursäkt, säger mellanchefen till E24.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.