Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Indien får soldrivna mobilmaster

Publicerad: 2 februari 2011, 07:32

Boston Power levererar batterier när Indien utvecklar ett soldrivet mobiltelefonsystem.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikBoston PowerMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Indiska Vihaan Networks Limited (VHL) meddelar att de planerar att bygga ett antal soldrivna mobilmaster. Christina Lampe-Önneruds Boston Power kommer att leverera batterier till projektet, skriver CNET News.

WorldGSM-stationerna, som de kallas, kommer inte att vara anslutna till elnätet, utan drivas helt med hjälp av egen solkraft. Tack vare Boston Powers litiumjonbatterier kan de fungera i tre dagar utan solljus.

Från början hade VNL tänkt använda blybatterier, men bestämde sig för att utveckla produkten efter att ha träffat företrädare för Boston Power i samband med förra årets World Economic Forum, där både bolagen vann ”Technology Pioneers”-utmärkelser.

Mobilmasterna är konstruerade främst för de miljontals människor som bor på landsbygden utanför mobilnätets täckning. Just nu testas systemet men planen är att det ska börja användas senare i år.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.