söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Indiska testar lånekassar

Publicerad: 3 maj 2017, 11:33

Inom kort kommer Indiskas kunder att kunna låna en kasse för att bära hem sina varor. Butikerna kommer inte att ta ut någon pant för tygpåsen utan räknar med att kunderna kommer att lämna tillbaka den ändå.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Indiska lanserar konceptet ”Borrow Bag”. I ett tiotal butiker kommer Indiskas kunder att kunna låna en tygkasse i ekologisk bomull för att bära hem sina varor. Indiska kommer inte att ta någon pant för tygpåsen utan räknar med att kunderna kommer att lämna tillbaka den ändå.
– Vi har väldigt lojala kunder som är intresserade av hållbarhet. Förhoppningsvis vill de vara med i vårt arbete och arbeta för en mer hållbar konsumtion och livsstil, säger Linnéa Gunnarsson, presskontakt på Indiska till Aktuell Hållbarhet.

Samtidigt som man introducerar projektet med lånepåsen så kommer Indiska återigen att börja ta betalt för plastpåsar.
– I samband med julförsäljningen har vi väldigt högt tryck i butik och eftersom vi vill erbjuda god service pausade vi det här men nu kommer vi återinföra betalning för plastpåsar igen, men med bättre kommunikation i butik, säger Linnéa Gunnarsson.

Den 1 juni införs en ny lag för att minska användningen av plastpåsar. Lagen innebär bland annat att butikerna måste informera kunderna om påsarnas påverkan på naturen.
– Vi kommer att se till att vår butikspersonal är påläst så att de kan informera våra kunder. Vi kommer även ha skyltmaterial vid kassorna där vi har information om den nya lagen och våra borrow bags, säger Linnéa Gunnarsson.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev