Klimat
Inför Cop 27: Så kan en rättvis omställning av köttproduktionen och -konsumtionen gå till
Publicerad: 3 november 2022, 10:34
Metanutsläpp och förändrad markanvändning är två stora klimatproblem till följd av de rika ländernas konsumtion av kött. Foto: Martina Holmberg / TT, Edmar Barros
I en ny rapport stakar forskare ut vägen till en politik för en rättvis omställning med minskad produktion och konsumtion av kött, något som anses helt nödvändigt för att klara Parisavtalet.
Om produktionen och konsumtionen av kött fortsätter enligt nuvarande trender så blir det omöjligt att nå 1,5-gradersmålet, svårt att klara tvågradersmålet och dessutom blir det svårt att komma till rätta
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.