Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Inför Premier League: Så hållbara är de brittiska fotbollsklubbarna

Publicerad: 9 augusti 2019, 08:24

Foto: Ardfern/ Wikimedia Commons

I dag startar brittiska Premier League. Nyhetstjänsten Edie passar på att ranka hållbarhetsarbetet i alla ligans fotbollsklubbar.


Klockan nio ikväll startar Premier League med en match mellna Liverpool och Norwich City. I samband med säsongsstarten presenterar den brittiska nyhetstjänsten Edie en rankning av de deltagande klubbarnas hållbarhetsarbete.

Bäst på hållbarhet i Premier League är enligt Edie fotbollsklubben Manchester City. På en andra plats placerar sig derbykonkurrenten Manchester United och på tredje plats hamnar Londonlaget Arsenal.

Edie motiverar Manchester Citys förstaplats i rankningen med att klubben sedan 2015 bedrivit ett ytterst effektivt energieffektiviseringsarbete på sin hemmaarena. Klubben har också investerat stort i ett system som återvinner avloppsvatten. Klubben deltar även aktivt i initiativet “Show the Love” som initierats av organisationen The Climate Coalition och samlar över 130 organisationer och företag som tillsammans bedriver lokala klimatprojekt.

Det minst ambitiösa hållbarhetsarbetet bland Premier Leagues 20 lag bedrivs enligt Edie av klubben Norwich City. Edie motiverar sitt omdöme med att klubben inte lämnar någon som helst information om organisationens hållbarhetsarbete på sin hemsida eller någon annanstans. Edie konstaterar också att klubbens arena renoverats ett flertal gånger, men att ingen information om miljöåtgärder i byggprocessen presenterats.

Läs Edies hållbarhetsrankning av Premier League-klubbar här

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.