Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Information om klimatförändringarna saknas fortfarande på EPA:s hemsida

Publicerad: 2 november 2018, 09:30

Foto: Ron Mader/Flickr

Mer än ett år efter att den amerikanska miljömyndigheten EPA tog ner en webbsida om klimatförändringarna för ”uppdateringar” ligger sidan fortfarande nere.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

Innan Donald Trump tillträdde som USA:s president kunde den som gick in på sidan epa.gov/climatechange läsa att mänsklig aktivitet bidrar till att värma upp klimatet och skadar det ekosystem som allt liv är beroende av. Men i april förra året togs sidan ner för att uppdateras så att den bättre reflekterade myndighetens nya inriktning under Donald Trump. Sedan dess har sidan inte kommit tillbaka. Den som går in på webbadressen idag kan läsa ett meddelande där det står ”vi vill hjälpa dig att hitta det du letar efter” följt av länkar till andra av EPA:s sidor.

”Det är lite som om Amazon skulle göra det omöjligt att beställa böcker på sin hemsida. Det är den grundläggande tjänsten. Det finns ingen annan fråga som är viktigare för EPA än klimatförändringarna, den påverkar luft, vatten, hälsa och huruvida stora delar av världen kommer att överleva”, säger Judith Enck, som var administratör på EPA under Barack Obama till The Guardian.

Under Donald Trump har viktiga nyckelpersoner inom EPA bytts ut. Vissa av de som fått nya poster är klimatförnekare. Mycket av myndighetens arbete under Trump har syftat till att rulla tillbaka viktiga åtgärder tänkta att stävja klimatförändringarna. Till exempel har EPA dragit tillbaka begränsningar för utsläpp från kolkraftverk och regler som ska förhindra metanutsläpp från olje- och gasborrning.

Den försvunna webbsidan uppmärksammades först av Environmental Data & Governance Initiative som spårar ändringar på regeringens webbsidor.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.