Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ingen mer vargjakt i år

Publicerad: 12 Februari 2013, 19:42

Det blir ingen fortsatt vargjakt i år. Det står klart efter att högsta domstolen inte beviljar prövningstillstånd och jaktsäsongen ändå är slut på söndag.


Under tisdagen beslutade Högsta förvaltningsdomstolen att inte pröva den dom som kammarrätten kom med och som stoppade den selektiva jakten på 16 vargar i landet. Det var Naturvårdsverket som överklagade kammarrättens inhibatoin. I sitt beslut skriver Högsta förvaltningsdomstolen att man kan ge prövningstillstånd av två skäl: att ett avgörande i målet är viktigt för ledningen av rättstillämpningen eller att det finns synnerliga skäl. Enligt domstolen lever målet inte upp till något av dessa krav.

Beslutet innebär att det troligen inte blir någon mer vargjakt i år eftersom jaktsäsongen tar slut nu på söndag. Under andra halvan av februari bildar vargarna par och då är det enligt Naturvårdsverket inte lämpligt att jaga dem. Under årets selektiva vargjakt hann tre vargar dödas.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.