Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ingen Tesla-slakt efter Musk-skilsmässa

Publicerad: 4 Maj 2010, 11:47

Att Teslas vd Elon Musk skilt sig har skapat oro för elbilsföretaget och dess börsintroduktion. Men domaren i målet är tydlig: ex-frun får inte ett uns.


Ämnen i artikeln:

Motor

Att vara elbilspionjär betyder inte att man inte har ett privatliv som kan vara bra eller dåligt. Det har elbilsföretaget Teslas vd Elon Musk nyligen erfarit. Förra veckan florerade uppgifter i amerikansk press om att Musks skilsmässa 2008 skulle kunna drabba Tesla och dess förestående börsnotering hårt. Orsaken är en rättegång som hålls i veckan.

Risken var, bedömdes det, att ex-frun Justine Musk skulle tilldelas delar av Musks aktieinnehav i bland annat Tesla, något som bland annat skulle kunna rubba maktbalansen i bolagets styrelse. Dessutom fanns en risk för att Teslas statliga lån skulle komma att påverkas.

Författaren
Justine Musk har tidigare beskrivit skilsmässan som vänskaplig men i den rättegång som nyligen inletts gör ex-frun anspråk på Musks aktieinnehav med hänvisning till ett äktenskapsförord tecknat år 2000, sex veckor efter att paret gifte sig. Justine gör även anspråk på Musks företag Solarcity och Space Exploration Technologies, skriver Venturebeat.com.

Men oron verkar ha varit obefogad, skriver Venturebeat, med hänvisning till initierade källor. Domaren i målet tog omedelbart Elon Musks parti och avvisade Justines krav fullständigt. Ett överklagande är väntat men domaren valde att redan i rättegångens inledningsfas räkna upp – och avvisa – samtliga de tänkbara överklaganden som skulle kunna komma på tal.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Motor

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.