Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ingenjörer hjälper gränslösa läkare

Publicerad: 9 Februari 2009, 09:30

Ingenjörskunskap är avgörande för att Läkare Utan Gränser ska kunna utföra sitt jobb. Nu ställer Sweco upp med gratis ingenjörer.


Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som arbetar i krisdrabbade områden. Men det är dock långt från bara läkare och sjuksköterskor som skickas ut. Drygt en tredjedel av all personal är administratörer, ekonomer och ingenjörer.

Samarbetet med Sweco, ett konsultbolag med verksamhet inom teknik, miljö och arkitektur i drygt 80 länder, innebär att 100 ingenjörer årligen skeppas ut från företag till olika platser runt om i världen.

En av Swecos anställda har redan fått tjänstledigt för att åka ut med den franska läkarorganisationen. Sedan i november är hon på plats i Sudan.

– Det här är första gången som vi på Läkare Utan Gränser på ett aktivt sätt tagit kontakt med ett företag som vi anser är intressant att inleda ett djupare och mer långsiktigt samarbete med, kommenterar Therese Engström, insamlingsansvarig på Läkare Utan Gränser.

Vid Sweco lyfter man också fram den stora fördel som företaget gynnas av i och med att deras personal kommer tillbaka med ny viktig kunskap.
– Vi kommer att ha stor nytta av de erfarenheter som våra medarbetare får i våra framtida affärer, framhåller Eva Nygren, vd för Sweco Sverige.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.