torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ingenjörer inga offer för krisen

Publicerad: 27 januari 2009, 11:41

Landets alla ingenjörer har hittills klarat krisen. Arbetslösheten har till och med sjunkit.


Arbetslösheten bland ingenjörerna var i december 0,6 procent, enligt Sveriges Ingenjörers arbetsmarknadsrapport. Noteringen är den lägsta för hela decenniet.

Många ingenjörstäta företag har drabbats av omfattande varsel. Det har dock inte gett utslag i antalet ersättningsfall från a-kassan, uppger Sveriges Ingenjörer.

– Det är för tidigt att säga hur många som de facto kommer att sägas upp och hur många av dessa som sedan inte finner nytt jobb. Fortfarande uppger flera företag att de har svårt att få tag i ingenjörer, säger Olle Dahlberg, arbetsmarknadsutredare på Sveriges Ingenjörer, i en kommentar.

December-siffran på 0,6 procent kan jämföras med motsvarande månad i fjol. Då var siffran 0,8 procent. Som högst var arbetslösheten hittills under decenniet i september 2004 med 3,4 procent arbetslösa.

Lägst är arbetslösheten i Kronobergs län med 0,2 procent arbetslösa följt av Västmanland med 0,3 procent. Jönköping och Dalarna ligger på ”tredje plats” med 0,4 procent. Stockholm ligger på rikssnittets 0,6 procent.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev