Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ingenjörsutbildningen du inte kan kvadda

Publicerad: 23 November 2009, 12:46

Mittuniversitetet startar en energiingenjörsutbildning där du kan få jobb – även om du avbryter utbildningen.


Svårigheterna att rekrytera studenter till tekniska utbildningar för lärosätena att testa nya vägar. Mittuniversitetet startar en utbildning som ska ge en väg in på arbetsmarknaden även om studenten kroknar på vägen.

– I traditionella ingenjörsutbildningar består årskurs ett mest av matematik och fysik, vilket kan vara en svår tröskel att komma över. Men för de som hoppar av efter ett år i den nya utbildningen är kunskaperna inte bortkastade. De skall redan då kunna få arbete som t.ex. drifttekniker, energirådgivare eller kunna jobba med energideklarationer. Samtidigt ger kurserna en grund och motivation till att göra en ordentlig teoretisk fördjupning i årskurs två och tre, säger Stefan Olofsson projektledare vid Mittuniversitetet, i en kommentar.

Under utbildningens första år är målet med kurserna att ge en bred kunskapsbas inom energiområdet. Kurserna är varvade med laborationer i Mittuniversitetets energilaboratorium.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.