Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Inget av myndigheternas interna miljömål uppfylldes

Publicerad: 14 Januari 2016, 07:06

Foto: Wikimedia Commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prime_Minister_David_Cameron,_speaking_at_the_opening_of_the_GAVI_Alliance_immunisations_pledging_conference_2.jpg

Ambitionen att leda den grönaste regeringen någonsin var ingen framgång.


Ämnen i artikeln:

Storbritannien

David Camerons ambition att leda den ”grönaste regeringen någonsin” var inte framgångsrikt förra året.

Genom att ge myndigheterna i uppdrag att bland annat minska koldioxidutsläppen, antalet inrikesflyg och vattenanvändning gick Tories-regeringen ut med höga ambitionerna när de kom till makten 2010. Men det senaste årets arbete har inte nått sina mål på någon punkt. Det rapporterar the Guardian.

Även om myndigheterna inte lyckats med att nå målsättningarna, ledde insatserna till minskade utgifter för skattebetalarna på 185 miljoner pund förra året, står det i en rapport som följt upp insatserna.

I Sverige har regeringen med liknande ambition nyligen lämnat som mål till ytterligare 62 myndigheter att minska sina transporter baserat på metoden i projektet ”Resfria möten i myndigheter”. De 20 myndigheter som tidigare varit med i projektet har i genomsnitt minskat sina koldioxidutsläpp från tjänsteresor med 10 procent per anställd, samtidigt som utsläppen från övriga myndigheter ökade med 9 procent.

info@jacobhederos.se

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.