Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Inget genombrott på toppmöte

Publicerad: 23 september 2009, 08:32

Över 100 stats – och regeringschefer samlades igår i FN-högkvarteret i New York för att diskutera ett nytt klimatavtal. Men förhandlingarna kärvar. ”Vi närmar oss ett dödläge” sade Fredrik Reinfeldt i sitt tal.


Ämnen i artikeln:

Cop 15Fn

USA:s president Barack Obama kom inte med några konkreta utfästelser vid toppmötet i FN-högkvarteret i New York igår. Statsminister Fredrik Reinfeldt sade att förhandlingarna närmar sig ett dödläge.

Kinas president Hu Jintao öppnade en dörr på glänt och lovade att höja landets ambitioner. Även Japans nyvalde premiärminister höjde insatsen och sade sig vara beredd att minska utsläppen med 25 procent till år 2020.

Toppmötet i FN-högkvarteret är ett viktigt steg på vägen till Köpenhamnsmötet i december. Men inget genombrott är i sikte. I slutet av veckan träffas ledarna för de största ekonomierna i Pittsburgh för att fortsätta diskussionerna

Läs mer om toppmötet i DN, SvD och SR

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Cop 15Fn

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.