Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Inget grönt folkhem i Löfvens Almedalstal

Publicerad: 29 juni 2015, 18:18

Stefan Löfven tog inte chansen att prata jobb och miljö.


Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Miljönestorn Stefan Edman uppmanade nyligen Stefan Löfven att ta chansen och utnyttja sitt tal i Almedalen till att prata jobb och miljö. Och visa att socialdemokratisk sysselsättningspolitik går hand i hand med omställningen till ett hållbart samhälle.

Han tog den inte.

Stefan Löfven, som var i god form, pratade länge och väl om skola, utbildning och om hur Sverige kommer att gynnas av att alla människors utvecklingspotential tas tillvara. Men i stort sett ingenting om skatteväxling och gröna reformer.

Statsministern berättade helt kort om den nya byggoffensiven som står för dörren, och nämnde i detta sammanhang att två miljarder kronor om året kommer att gå till klimatinnovationer och ett hållbart samhälle. Men det var ungefär allt.
 
Stefan Edman skriver i sitt inlägg
att Socialdemokraternas försiktiga linje i miljöfrågan kan ge ett oengagerat intryck, och att det kanske inte räcker att lämna över frågan till miljöpartisterna. Det är en känsla som dröjer sig kvar efter partiledarens framträdande i Almedalen.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.