lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Innovationspris med Sting till Mantex

Publicerad: 7 maj 2009, 05:16

Cleantechbolaget Mantex anses ha rejäl internationell potential. Därför tog bolaget hem pokalen på Innovation & Technology Award 2009.


Först Cleantech of the Year Award i fjol. Och nu vinst i Innovation & Technology Award 2009 som hålls av inkubatorn Sting och KTH. Priset på 150.000 kronor delades ut på onsdagen och Mantex vann i konkurrens med 25 bolag.

– Otroligt kul! Vi har lagt ned all tid och kraft under dessa år tack vare att vi trott på det vi gör – nu får vi bekräftat att vi också gjort rätt, vilket är otroligt roligt. Detta kommer jag att kunna leva på länge, säger Erik Odén, vd Mantex i en kommentar.

Mantex, som alltså prisades även i fjol för bolagets teknik att mäta fukthalt i flis och ved med hjälp av röntgen, drog det längsta strået med jurymotiveringen:

"Årets vinnare av Innovation & Technology 2009 har i hård konkurrens uppvisat en imponerande, kundnära utveckling där företaget löst ett välkänt problem. På en global marknad lanseras nu en innovativ och robust lösning med potential att skapa mycket stor ekonomisk kundnytta och minskad miljöbelastning. Det entreprenöriella teamets säljförmåga borgar för att vi i årets pristagare ser början till ett framgångsrikt svenskt exportföretag!"

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev