Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration
Klimat
Publicerad: 1 Juli 2015, 04:23
Jordens befolkning beräknas år 2050 uppgå till 9 miljarder människor, och en stor utmaning är hur vi tryggar livsmedelsförsörjningen utan att belasta miljön. Är insekter framtidens näringskälla för människor och djur?
Vi diskuterar frågan och lyfter aktuell forskning, och tar dessutom upp det gastronomiska perspektivet. På stjärnkrogen Noma i Köpenhamn finns insekter ibland på menyn som ett exklusivt inslag. Kan insekter också vara en del av framtidens lyxmat? Kan insektsfarmer i storstäder göra dessa självförsörjande på protein genom urban insektsproduktion.
Besökarna bjuds på Insekter.
Talare:
Anna Jansson, Professor, SLU
Håkan Wirtén, Generalsekreterare, WWF
Christina Möller, Ledamot av Livsmedelsakademin och fd chef COOPs provkök
Rahel Belatchew Lerdell, Arkitekt SAR/MSA, DESA, VD
Annika Åhnberg, Formas forskarråd och fd jordbruksminister, moderator
Arrangör: Formas
Miljöaktuellt, redaktionen