Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Insekter – det nya köttet?

Publicerad: 1 Juli 2015, 04:23

Jordens befolkning beräknas år 2050 uppgå till 9 miljarder människor, och en stor utmaning är hur vi tryggar livsmedelsförsörjningen utan att belasta miljön. Är insekter framtidens näringskälla för människor och djur?


Vi diskuterar frågan och lyfter aktuell forskning, och tar dessutom upp det gastronomiska perspektivet. På stjärnkrogen Noma i Köpenhamn finns insekter ibland på menyn som ett exklusivt inslag. Kan insekter också vara en del av framtidens lyxmat? Kan insektsfarmer i storstäder göra dessa självförsörjande på protein genom urban insektsproduktion.

Besökarna bjuds på Insekter.

Talare:
Anna Jansson, Professor, SLU
Håkan Wirtén, Generalsekreterare, WWF
Christina Möller, Ledamot av Livsmedelsakademin och fd chef COOPs provkök
Rahel Belatchew Lerdell, Arkitekt SAR/MSA, DESA, VD
Annika Åhnberg, Formas forskarråd och fd jordbruksminister, moderator

Arrangör: Formas

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.