Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Inte bara beröm till OKG från IAEA

Publicerad: 6 Mars 2009, 09:29

Sammantaget är kärnkraftverken i Simpevarv i gott skick. Men det finns saker att förbättra och efterkontroll kommer att ske.


Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

I tre veckor har kärnkraftsexperter från det internationella atomenergiorganet IAEA utvärderat verksamheten vid OKG:s kärnkraftverk. I går kom omdömet. OKG rekommenderas att vidta en rad förbättringsåtgärder.

– Det finns en del som OKG kan göra för att förbättra den operativa säkerheten, säger en av granskarna, Bil Hendersson till Barometern.

Bland annat föreslås OKG bli bättre på att kategorisera förbättringsarbeten vid anläggningen. OKG kan också bli bättre på att mäta och läsa av anläggningarna vid de dagliga inspektionerna, skriver Barometern. Erfarenhetsåterföring från genomförda utbildninsinsatser är ett annat område som pekas ut. Rutiner i kontrollrummen kan stärkas och vid tillfälliga arbeten i anläggningen kan informationen på plats bli bättre, enligt OKG.

Samtidigt hittade inspektörerna exempel på praxis som borde komma övrig kärnkraftsindustri till del, skriver OKG i ett pressmeddelande. Bland annat får företaget beröm för företagets arbete med säkerhetskulturen och dess kvalitetssystem. Strålskydds- och kemiverksamheterna bedöms hålla hög internationell klass, skriver OKG.

– Det är med tillfredsställelse jag tar emot listan med rekommendationer till förbättringar, kommenterar VD Lars Thuring.

IAEA-granskarna återvänder till OKG om 18 månader för att utvärdera det fortsatta förbättringsarbetet.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.