Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Inte ett ord om miljö i Ebba Busch Thors tal

Publicerad: 30 juni 2015, 19:34

Kristdemokraternas nya partiledare fokuserade på hot. Dock inte några miljörelaterade hot.


Annie Lööfs (C) uppmaning i söndags att fler inom borgerligheten behöver "komma in i miljömatchen" verkar än så länge inte ha hörsammats av Kristdemokraternas nya partiledare.

– Hoten mot det öppna, demokratiska samhället är påtagliga, sa visserligen Ebba Busch Thor under sitt första Almedalstal. Men något klimathot eller annat miljörelaterat hot var det inte frågan om. I stället handlade det mesta om försvarsutmaningar, så som IS, terrorism och fundamentalism.

Inför talet var det många som Miljöaktuellt pratade med som undrade om Ebba Busch Thor skulle ta chansen och berätta om vilka utmaningar och möjligheter hon ser inom miljö-, klimat-, energi- eller hållbarhetsområdet. Men inte ett ord sades om detta.

Talet, som hölls under tisdagskvällen i Almedalsparken, innehöll dock följande citat, som med fördel skulle kunna återanvändas när Ebba Busch Thor framöver väl ska börja formulera sin och partiets miljöpolitik:

– Vi ägnar tid åt att diskutera det som kan prissättas. Det som kan redovisas med kostnader och intäkter. Vi måste diskutera andra värden också. Viktiga värden även om de inte kan mätas i kronor och ören. (…) Kort sagt de värden som bygger det goda samhället.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.