Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Intel öppnar nytt europeiskt forskningscentrum

Publicerad: 3 Mars 2009, 08:24

Allt är inte bara nedläggningar. Här är Intels nya upplägg.


Intel ska inom kort öppna ett forskningslabb i München kallat Intel Open Lab Munich. Detta är det första av två europeiska anläggningar med syfte att främja samarbetet mellan Intel, branschen och akademiska kretsar genom gemensamma forsknings- och innovationsprogram. Uppdraget för laboratoriet i München är att förstärka synergieffekterna mellan forskning och innovation som kan kommersialiseras och därmed stärka existerande, och skapa nya verksamheter.

Det där lät fint. Som om det nu skulle behövas, ska Intel förstärka sina traditionella forskningsområden och försöka bredda innovationerna och hitta nya marknader. Labbet i München kommer att ha ett nära samarbete med laboratoriet i Leixlip på Irland. Båda dessa anläggningar är en del av initiativet Intel Labs Europe (ILE), som startades i januari 2009.

Anledningen till att Intel förlade labbet i Bayern är att man anser att Bayern är Europas high-tech-område nummer ett. Där finns, enligt Intel, väldigt många internationella företag, elituniversitet, och många företag som ägnar sig åt spjutspetsteknik, vilket anses vara en utmärkt grogrund för alla sorters innovation.

Tråkigt att det inte blev Sverige. Men det viktiga är faktiskt vad Intel anser vara viktigt. Sverige kanske ska fundera på varför det inte blev Sverige.

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.