Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Internet – jobbets värsta tidstjuv

Publicerad: 28 Oktober 2014, 12:23

En ny undersökning visar att hela 89 procent slösar bort sin arbetstid. Det kan vara allt från 30 minuter till 4 timmar eller mer.


I en stor amerikansk undersökning som redovisas av tidningen Du&jobbet framkommer det att nio av tio säger att de spiller tid på onödigheter under en arbetsdag. I värsta fall kan halva arbetsdagen förspillas och den allra största jobbtjuven är icke jobb-relaterat surfande. 26 procent uppger att de ägnar det mesta av arbetsdagen åt detta nöje.

På plats nummer två kommer onödiga möten och telefonkonferenser, något som 24 procent uppger vara ett hinder i arbetet.
Irriterande arbetskamrater och fikasnack är huvudskälet till att värdefull arbetstid går förlorad, enligt 24 procent medan tolv procent uppger att e-post är den största tidsboven.

Sju procent uppger att störande chefer tar på tok för mycket av arbetstiden i anspråk.

I undersökningen som genomförts av lönesajten salary.com framkommer även att män slösar bort något mer tid än kvinnor och inte helt förvånande är det fredagseftermiddagar som är den vanligaste stunden att spilla tid på annat än jobb.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.