Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Interpol ger sig in i kampen mot illegal skogsavverkning

Publicerad: 11 Juni 2012, 07:20

Nu lanseras ”Project leaf” för att stoppa brottslingarna.


Det är BBC som rapporterar att Interpol och FN:s miljöprogram Unep gör gemensam sak i att försöka stoppa kriminella personer och nätverk som är involverade i olaglig skogsavverkning eller smuggling av illegalt avverkat timmer.

Enligt BBC kommer “Project leaf” (Law Enforcement Assistance for Forests) bland annat att ge stöd till myndigheter i de länder som drabbas värst av den kriminella verksamheten.

David Higgins från Interpol, med titeln Environmental Crime Programme manager, säger till BBC att illegal skogsavverkning inte längre är en fråga som begränsas av nationsgränser. Higgins menar att Project leaf kan leda till att det blir lättare att ställa ansvariga kriminella inför rätta, oavsett deras lokalisering, rörelser eller resurser.

**
Interpol är världens största internationella polisorganisation, med 190 medlemsländer. Uppgifterna består bland annat i att underlätta informationsutbytet mellan medlemsländerna i arbetet mot gränsöverskridande brottslighet.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.