Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

IPCC samlas i Stockholm

Publicerad: 23 september 2013, 12:38

I veckan samlas FN:s klimatpanel IPCC i Stockholm för att på fredag presentera sin sammanfattning av den senaste klimatforskningen.


FN:s klimatpanel samlas idag på Münchenbryggeriet i Stockholm där man denna vecka ska formulera en sammanfattning på cirka 20 sidor av de senaste årens klimatforskning. Sammanfattningen presenteras på fredag och ska därefter ingå i FN:s stora klimatrapport som ska vara färdig om ett år.

På mötet i Stockholm deltar 252 delegater från 110 länder. Trots att rapporten som ska publiceras på fredag är så kortfattad är meningen att den ska kunna ge världens regeringar ett uppdaterad, robust och tydligt underlag för att förstå klimatets förändring.

På fredag kommer en presskonferens från mötet att webbsändas. På Naturvårdsverkets IPCC-sajt kan allmänheten också ställa frågor till svenska klimatexperter. Klimatchatten startar redan på torsdag.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.