Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Isabella Lövin efter COP 22: Klimatavtalet står fast

Publicerad: 18 November 2016, 12:10

Isabella Lövin Utrikesdepartementet Minister för Internationellt utvecklingssamarbete och Klimat Vice Statsminister

Trots den oro som väckts i och med det amerikanska presidentvalet är världens länder fast beslutna att följa klimatavtalet. Det meddelar Sveriges klimatminister Isabella Lövin (MP) under klimattoppmötets sista dag.


Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Idag avslutas COP 22 i Marrakech. Trots den oro för klimatfrågorna som väckts i och med det amerikanska presidentvalet säger den svenska ministern för klimat och internationellt utvecklingssamarbete, Isabella Lövin (MP), att klimattoppmötet genomsyrats av en stark beslutsamhet att följa klimatavtalet.
– Det som känns väldigt bra är att beslutsamheten finns bland alla länder. Klimatavtalet står fast och Kina har sagt, mer tydligt än jag trodde, att de inte ser någon återvändo. De tror inte heller att USA kommer att kunna stoppa omställningen till förnybar energi. Näringslivet är redan på gång med detta och det är väldigt starka ekonomiska krafter som arbetat för att vi ska få en bättre och renare framtid, säger hon i en intervju på regeringens hemsida.

Sverige är det land som idag skänker mest pengar per capita till FN:s gröna klimatfond och Isabella Lövin säger att många andra länder reagerat positivt på Sveriges engagemang.
– Vi lovade innan Paris-avtalet att vi skulle dubblera vårt klimatbistånd och nu har vi kunnat visa att vi lever upp till våra löften, vi till och med överträffar våra löften. Det är en viktig signal som bekräftats av många deltagare här, att när det gäller att stå upp för sina löften och bidra till finansieringen spelar Sverige en väldigt viktig roll.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.