Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Isabella Lövin reser till Kalifornien för att diskutera samarbete på klimatområdet

Publicerad: 12 april 2017, 13:14

Tisdagen efter påsk reser klimatminister Isabella Lövin till Kalifornien för att studera delstatens klimatarbete och diskutera erfarenhetsutbyte inom miljö- och klimatområdet.


Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Under resan kommer Isabella Lövin bland annat att inviga Energimyndighetens Cleantech Hub i San Fransisco. Hon kommer också att träffa greentech-företag och delta i samtal om framtidens fossilfria transportsystem.
– Ett fördjupat samarbete med Kalifornien innebär en stor potential för Sverige att utbyta idéer och goda exempel på klimatområdet, inte minst när det gäller forskning och näringslivets roll i omställningen till ett förnybart samhälle. Med den ändrade inriktningen i den federala politiken på klimatområdet kommer Kaliforniens ledarskap bli allt viktigare, säger klimatminister Isabella Lövin till Aktuell Hållbarhet.

Under Aktuell Hållbarhets konferens Ekotransport 2030 som hålls på Münchenbryggeriet den 26 april handlar en av programpunkterna om Kalifornien, och hur delstaten arbetar för att minska sin klimatpåverkan.

Läs mer om konferensen Ekotransport

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Växthuseffekten

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.