Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Isabella Löwengrip anställer hållbarhetschef efter flygkritik

Publicerad: 5 februari 2019, 11:44

Foto: Foto Isabella Löwengrip: Isabella Löwengrip/Wikimedia Commons. Illustration flygplan: Pxhere

Efter kritik om ett vidlyftigt flygande meddelar influencern Isabella Löwengrip att hon ska anställa en ”csr manager”.


Entreprenören Isabella Löwengrip meddelar att hon ska anställa en CSR-chef som ska säkerställa att allt hennes bolagsgrupp gör ska ha “ett hållbart tänk”. Bakgrunden är den kritik som Isabella Löwengrip fått under senare tid från följare i sociala medier för sitt frekventa flygande. Kritiken har intensifierats efter att hon meddelade att hon ska börja flygpendla till New York en gång i månaden. Utöver de egna följarna har kritiken även kommit genom instagramkontot Aningslösa Influencers, som hänger ut kändisar med vidlyftiga flygvanor.

På sin blogg meddelar Isabella Löwengrip nu att hon kommer anställa en CSR-chef på ledningsnivå för hennes bolagsgrupp som bland annat arbetar med försäljning av kosmetika och hårvårdsprodukter.
”Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, titta på allt Löwengrip och Hermine Hold gör. Titta på allas transport, hur vi kan hantera matsvinnet hemma och hur vi hanterar mina kläder”, skriver Isabella Löwengrip.

Hon skriver samtidigt att hon inte kan sluta resa men ser en möjlighet att klimatkompensera för utsläppen från flygresorna. Som svar på kritiken från Aningslösa Influencers skriver entreprenören att hon vill ta ansvar men saknar kompetens kring hur hon ska göra.
”Jag är imponerad över ert engagemang och jag är inte aningslös. Jag har bara inte vetat hur jag ska göra långsiktigt. Jag vill ta mitt ansvar”, skriver hon på bloggen.

Tobias Persson

tobias.persson@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.