Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Isadora Wronski: ”Nu kommer polisen här”

Publicerad: 10 oktober 2012, 07:57

Aktivister stannade kvar på Ringhals under natten. Fram till kl 09:00 idag fanns det fortfarande aktivister på området – 28 timmar efter det inledande intrånget.
– Det är helt ofattbart att det går att vara här så länge utan att bli upptäckt av någon, säger en av aktivisterna på plats.


Igår grep polisen ett 70-tal Greenpeace-aktivister på kärnkraftverken Forsmark och Ringhals. Men ett par aktivister lyckades gömma sig uppe på ett tak och bli kvar på Ringhals område i över 24 timmar. En av aktivisterna var Isadora Wronski.
– Vi har nu varit inne här på Ringhals i nästan 27 timmar. Det är helt ofattbart att det går att vara här så länge utan att bli upptäckt av någon, trots att man hela dagen igår åkte runt här i helikopter och letade, säger hon i en videoblogg.

Enligt Isadora Wronski har hon och hennes medarbetare kunnat operera ganska obehindrat och man har inte sett några vakter.
– Vi är här för att Ringhals har såna stora brister, och utgör en sådan stor risk för människor och miljö. Vi känner att det är vårt ansvar att informera allmänheten om de problem som finns här, säger hon.

Strax före 09:00 får Dagens Nyheter kontakt med Isadora Wronski. Intervjun slutar med att Isadora Wronski berättar att polisen till slut upptäckt dem.
– Nu kommer polisen här, så nu har de hittat oss. Vi får nog avbryta här, säger hon till tidningen.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.