Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

IT-leverantörens ursäkt till Sveriges miljöchefer

Publicerad: 16 juni 2010, 13:13

I en artikel på Miljöaktuellt.se förra veckan gav Pär Hammarström på IT-leverantören IFS ett par kritiska uttalanden om svenska miljöchefer och deras sätt att bedriva sitt arbete. Nu ber han om ursäkt.


Uttalanden som "Miljöchefer saknar ofta helt systematik i sitt arbete. De använder vertyg som inte håller måttet, till exempel Excel, och gör på så sätt sig själva oumbärliga" och "De verkar känna sig hotade och tänka – vad ska vi göra nu då?" fick många svenska miljöchefer att ilskna till.

Efter
att ha fått en hel den "feedback" på sina uttalanden i artikeln "Den digitala miljöarbetaren" förra veckan vill nu Pär Hammarström på IT-leverantören IFS be om ursäkt till Sveriges miljöchefer och framföra några förtydliganden.

Här är Pär Hammarströms egen ursäkt:

-  ”När jag nu läst igenom den publicerade artikeln ”den digitala miljöarbetaren” och mitt eget uttalande om miljöchefer ser jag med pinsam tydlighet att mitt uttalande är både arrogant och generaliserande. Jag kan inte direkt skylla på något speciellt utan får stå för mitt uttalande men vill ändå understryka att det inte representerar min egentliga åsikt om miljöchefer. Om det är möjligt skulle jag vilja be om ursäkt till alla miljöchefer. För att förtydliga vad jag egentligen avsåg med mitt uttalande vill jag peka på en allmän observation jag har gjort under de senaste året: att excel är det dominerande verktyget för miljöuppföljning och miljörapportering och det är helt enkelt inte tillräckligt för att hantera de komplexa datamängder som det faktiskt handlar om."

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.