Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

IT Manager III – Unseen Forces

Publicerad: 6 Februari 2009, 10:04

Om du gillade IT Manager 2 kommer nu version 3: mera hemskheter, flera virus, större servrar!


Du är Gud 2.0 och härskar oinskränkt på IT-avdelningen i den nya versionen av Intels IT-spel ”IT-manager III – Unseen Forces”. Här är datorspelet med Intel Inside. Allting börjar när du kommer till jobbet en morgon och ska se till att din IT-avdelning flyter på. Och det gör den inte. Problem lurar över allt: hackers, crackers, virus, arga användare, frustrerade tekniker som säger upp sig, maskinvara som går sönder. Men klarar du det kan en belöning vara i sikte.

Du är IT-chef på ett litet företag med globala ambitioner. En del av ditt jobb är att se till att allas datorer och servrar fungerar, men väldigt mycket kan bli fel – och det kommer det att bli. Du kommer att få ta hand om dussintals program- och maskinvarufel. Ibland är de enkla att åtgärda, ibland inte.

Du kan givetvis aldrig härska oinskränkt i ditt IT-universum om du hela tiden måste hålla på att åtgärda småfel. När företaget växer ökar kraven på informationstekniken och du ska se till att det finns teknik på plats som kan ta smällarna. Du måste se över den teknik som finns och se till att personalen har tillräcklig utbildning. Det är bara genom att använda sig av rätt teknik och tillräcklig utbildning som företaget får återbäring på sin investering.

Om du hanterar din budget på ett klokt sätt, använder rätt teknik och tar hand om alla felanmälningar som de anställda kommer med kommer företaget att lyckas och växa. Företaget öppnar nya kontor, större kontor och nya kontor kommer att råka ut för ännu svårare problem. Och du kommer att bli skickad till just det kontoret. Precis, belöningen för att ha lyckats bra på ett kontor blir att du kommer att kunna lyckas ännu bättre på nästa ställe.

Som IT-chef har du ett visst mått av IT Chi, den gamla österländska visdomen och den kan öka i och med att du lär dig mer, eller den kan minska om du misslyckas. Om din chef får nervsammanbrott är spelet slut. Lyckas du bra och får tillräckligt många poäng blir du befordrad. Det ger dig både en permanent förhöjd IT Chi och något att skryta om för kollegerna. IT Chin finns i flera nivåer, Nadir (rakt ned), Declivity (sluttande), Limbo (ingenmansland), Awakening (uppvaknande) och Enlightenment (upplysning).

Varje dag kommer du att drabbas av knepiga IT-problem, som du till en början måste lösa själv, men senare kan lasta över på din personal. Och det spelar ingen roll om medarbetarna håller på att dö av elstötar när de tar i sina datorer, om företagsledningen kräver service ska de ha det – tvärt. Kontoret har flera våningar och våningen där det inträffat blinkar rött. Klicka på problemikonen bredvid den trasiga datorn och välj hur du vill fixa problemet.

Du har tre verktyg för att åtgärda ett problem, en fast nyckel för maskinvara, en disk för programvaruproblem och en omstartsknapp. De båda första verktygen tar tid, tid du kanske inte har, medan omstartsknappen kanske fixar problemet omedelbart. Du vet inte och det är upp till dig att prova. Men se upp, problemet kan bli värre. Ta tre omboot och ring mig i morgon.

Det finns alltid ny teknik som kan användas på företagets datorer. Det kan ha med produktivitet, energieffektivitet, virtualisering, säkerhet eller övervakning att göra. Använd dig av en ny teknik genom att välja en teknikikon och klicka på en dator, men bered dig på att budgeten minskar i samma mån. Och du kan inte använda ett teknikområde om du inte är utbildad på det och det kostar också pengar.

Du har hjälp av osedda, okända krafter. Då och då kan du få ett kryptiskt meddelande av någon vi kan kalla för Oraklet och det är bäst för dig själv att du lyssnar. Det kan vara upplysningar om att något håller på att gå överstyr och råd om hur du ska kunna ställa allt tillrätta. Eller också kan det vara hjälp med en IT-fråga du ännu inte stött på. Då kan det vara bra att ha några färdiga svar i bagaget.

Eftersom det här är ett amerikanskt spel kan du vinna olika förtjänsttecken i form av medaljer och märken för din fingerfärdighet. Men det är utmärkelser med glimten i ögat: Order of the Reboot, Merit of Technical Defense, Defender of the Ports, Moore’s Honour, Order of the Blades, Sacred Spanner (den Heliga skiftnyckelns orden) med flera.

Det här är kul. Och betänk Intels egen devis: This is the game that grabs you by the nodes and puts fire in your firmware.

Spela här

IT Manager III kommer att dyka upp här: http://itmanager3.intel.com/en-us/game/betaover.aspx

Här är artikeln om IT Manager 2: http://t360.idg.se/2.8229/1.205148/the-sims-pa-it-avdelningen

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.